Logo: Vipuvoimaa EU:lta 2014—2020.
Logo: Euroopan unioni, Euroopan aluekehitysrahasto.
Vuokko Leivonen ja Juha Laurila

Kirjoittanut Ilmolahti

Take it easy – tule kyläkirkkoon su 2.7 klo 13 Ilmolahdelle

Alkukesän kohtaaminen – kesän kyläkirkko – pidetään jo toista kertaa Ilmorannan ”puustellin” tunnelmallisessa pihapaviljongissa, osoitteessa Emoslahdentie 158.

Klo 13 aloitetaan ja ulkoilmassa pidetyn jumalanpalveluksen jälkeen on pullakahvia ja porinaa. Ilmorannan emäntä Vuokko Leivonen ja isäntä Juha Laurila toivottavat sinut tervetulleeksi.

Tilaisuus sopii kesätunnelmasta, pysähtymisestä, ihmisten kohtaamisesta ja pyhäaamun rauhasta kiinnostuneille sekä laulusta ja laulun kuuntelusta tykkääville.

Tässä kesäkirkossa ei pönötetä vaan otetaan rennosti. Uteliaalla mielellä pärjää hyvin.

Lauletaan tuttuja virsiä ja säestetään urkuharmoniilla.  Voit vaikka päästä lapsuutesi fiiliksiin.

Päivän teemana on armahdus – ja siihen suuntaan johdattaa kirkkoherra Antti Hiltunen.

Ilmorannan pihapiiri on perinteinen

Kyläkirkko on myös hyvä tilaisuus tutustua perinteiseen maatalon pihapiriin – Ilmorannan puustellilla on pitkä historia – pihapaviljonki taitaa kuulua Viitasaaren vanhimpiin rakennuksiin.

Se on yli 100 vuotta vanha.

Millainen on kyläkirkko?

Kyläkirkossa erilaisia tehtäviä on kylän väellä ja tällä kertaa tekstiä lukevat ainakin Kalle Kautto ja Ritva Muittari.  Kanttori-urkuri-parina toimivat Marja-Liisa Pietiläinen ja Maria Kaisa Aula.

Esirukousta jo mietittiin äiti-ihmisten kesken maanantaina alustavasti ja ajateltiin että ainakin nuoria pitäisi armahtaa koska heihin kohdistuu niin monia odotuksia ja paineita nykypäivänä.

Tuntuu, että meidän nuoruudessa – 70 ja 80-luvulla – oli helpompaa – tulevaisuus tuntui suht selkeältä ja toiveikkaalta, maailma oli ympärilllämme pienempi.  Koulukaan ei tuntunut niin paineiselta kuin nykyisin.

Laulaminen ja laulujen kuuntelu on osa kyläkirkkokokemusta. Jos haluaa virsiä treenata jo etukäteen niin ohjelmassa on ainakin Suvivirsi sekä Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan (600). Hyvyyden ja oikeudenmukaisuuden asiat ovat myös päivän teemassa mukana.

Soi kunniaksi Luojan sekä Kiitos sulle Jumalani, saivat myös kannatusta kun toivevirsiä listattiin. Näitä voi myös sujuvasti kuunnella.

Mahdollisesti saamme kuulla myös yksin – tai kaksinlaulua kanttori-urkureilta. Toiveissa on Pyhäaamun rauha.

Kahvitteluista vastaavat kakkuleipuri Pirjo Paananen sekä Vuokko Leivonen sekä Ritva Muittari. Tällä porukalla oltiin jo maanantaina paikkoja tarkastamassa ja suunnittelemassa.

Sunnuntaiaamuna pystytämme teltan kahvitteluita varten ja myös sateen varalle.  Tuomme paikan päälle penkkejä ja pitkiä pöytiä. Näistä kuvista näet millaista oli viime vuonna.

ilmorannan vehreä puistomainen pihapiiri jossa puinen pihapaviljjonki. Ihmisiä menossa.
Viime kesänä kahviteltiin lämpimässä säässä. Tuomme paikalle teltan kahvittelua varten sateen varalta.

 

 

Siirry takaisin sivun alkuun