Logo: Vipuvoimaa EU:lta 2014—2020.
Logo: Euroopan unioni, Euroopan aluekehitysrahasto.

Kirjoittanut Kymönkoski

Talkoohenki on voimissaan Kymönkoskella!

Kymönkosken nuorisoseurantalolla on loppukesän aikana häärinyt innokas joukko ahkeria talkoolaisia remonttihommissa.

Remonttiprojektia alkoi vauhdikkaasti purkutöillä. Kylätalon toisessa kerroksessa sijaitsevan asunnon lahonnut parveke purettiin ja korvattiin entistä suuremmalla ja käytännöllisemmällä parvekkeella, joka toimii myös hätäpoistumistienä. Alakerran ahdas eteinen sai väistyä uuden, tilavamman tuulikaapin tieltä. Uuden tuulikaapin myötä saatiin lisää kauan kaivattua varastotilaa.

Kiitos ahkerien kyläläisten projekti on toteutettu suurimmalta osin talkootyönä. Lupakuvat, rahoittajan vaatima kustannuslaskelma, sähkötyöt sekä varashälytysjärjestelmän asennus ostettiin ulkopuolisena työnä. Lisäksi rakennustöihin palkattiin avuksi ammattitimpuri. Projektiin saatiin avustusta Leader Viisarilta 7000 euroa, joka käytettiin materiaaleihin ja palkkoihin.

Remonttiprojektin vetäjä Jukka Lindeberg kertoo, että kylätaloa on remontoitu pikkuhiljaa 2000-luvun alusta lähtien ja talkootunteja on kertynyt tuhansia. ”Tämän urakan jälkeen pidetään hieman taukoa ja huilataan, mutta seuraava projekti odottaa jo nurkan takana. Kylätalon ulkopuoli kaipaa pian uutta maalia pintaansa”, toteaa Jukka Lindeberg.

Jukalta lähtee erityiskiitos Kymönkosken kylän naisväelle, jonka työpanos tässä projektissa on ollut merkittävä ja samalla hän toivottaa kaikki Kymönkosken nykyiset ja entiset asukkaat sekä kesämökkiläiset tervetulleiksi mukaan nuorisoseuran toimintaan.

 

Kuvia remonttiprojektista löydät Nuorisoseuran Facebook-sivulta.

Siirry takaisin sivun alkuun